Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poprvé ve školce: Maxík

22. 6. 2023

 

Dnes tu máme jednoho prťavého a patřičně vyplašeného nováčka, křížence maltézáčka Maxíka. Kluk je vůči ostatním pejskům dost nedůvěřivý, tak uvidíme, jak si tu zvykne...

 

dsc_0905.jpg

 

Co si budeme povídat - Max se ani nestačil pořádně rozkoukat a už se na něj sesypala většina smečky...

 

dsc_0920.jpg

 

Od větších pejsků si držel náš nováček dostatečný odstup, od těch menších se ale nakonec nechal alespoň očuchat a velmi pomalu se začal seznamovat.

 

dsc_0952.jpg

 

Zbytek party se tedy věnoval vlastním divokým hrám. Hlavně malý Hermes, který přišel na dopoledne, byl strůjcem většiny skopičin.

 

dsc_0964.jpg

dsc_0976.jpg

 

A nakonec se do víru dění odhodlal i Maxík, i když pro jistotu zůstával vždy kousek ode mně.

 

dsc_0991.jpg

 

Odpoledne na zahradě nás čekala výheň. Jako fakt. Pekelné vedro. Okamžitě jsme se začali vařit, že ani ten příjezd nebyl tak zběsilý jako obvykle.

 

dsc_1036.jpg

 

Potom ale pejsci objevili káď s vodou a posilněni chladivou lázní se přeci jen rozdováděli. Hry ovšem ani zdaleka nebyly tak intenzivní, jako je u nás zvykem.

 

dsc_1046.jpg

dsc_1053.jpg

 

Pomalejší tempo řádění vyhovovalo i Maxíkovi, který několikrát opustil bezpečný prostor pod mým lehátkem a vydal se na průzkum okolí.

 

dsc_1066.jpg

 

Když později většina řádně ugrilovaných pejsků zalezla do stínu, snad jen Gaia to nevzdávala a lítala jak šílená vesele dál.

 

dsc_1073.jpg

 

Každopádně já mám toho vedra za celý den vážně dost - i když doufám, že ostatní, včetně Maxíka, si ten dnešek užili!