Jdi na obsah Jdi na menu
 


DOG-STAFF ...naše smečka

 

 

Na setkání se kromě mé maličkosti těší dva nejdůležitější členové naší smečky,
Babulka a Špagát: 

 

denisa-salatkova.jpg

 

 

Babů je kříženec zřejmě netopýra a polární lišky. Je to neskutečně chytrá a jedinečná fenečka, prostě to nejúžasnější stvoření na světě. Babulka si mě našla přes Home4Pets a musela si na mě pár měsíců počkat v dočasce, ale nakonec jsme skončily spolu.

Naším společným koníčkem je agility, je to pro nás sport číslo jedna... Babulka běhání miluje a já jsem hrozně soutěživá, takže většinu volného času trávíme na tréninku nebo na závodech. Běháme v kategorii A3 a můžeme neskromně říci, že už máme na kontě několik drobných úspěchů (více o nich najdete ZDE).

 

 
 

Špagátek je v mnohém pravý opak Babulky. Je to typický chlap - z těch dvou je určitě větší zlobidlo, všechno mu trvá o trochu déle a občas vítězí jeho tvrdohlavost... Nezapře v sobě teriéra. 

Špagátkovi bohužel zjistili problém se zády, takže jsou nám od té doby některé sporty raději zapovězeny. Bavit se ale stále můžeme coursingem nebo canicrossem, aby kluk taky občas vybil přebytečnou energii...

 

  

 

dsc_0428.jpg

Nejmladším členem naší smečky je Pepe, neboli Josephine de Coeurs d'Alene. Pro tuhle holčičku jsme si museli dojet až do Francie, protože v Čechách zatím moc zástupců plemene vastgotaspets (švédský vallhund) není. 

Jak už to bývá, Pepe je coby benjamínek trochu rozmazlená, ale pro její roztomilost se na ni nikdy nevydržíme dlouho zlobit. Jinak je to hravé a učenlivé zvířátko a neskutečný mazel!

Více o naší holčičce se dočtete ZDE

 

  

 

Příspěvky

Úspěchy naší smečky

10. 10. 2019

Občas se nám zadaří a dostaneme se až na bednu. Výčet našich úspěchů najdete zde...

 

Naše mediální "zářezy"

14. 10. 2016

Máme to štěstí, že se o nás občas zajímá některý ten novinář :-) Nabízíme přehled reportáží a článků, které popisují nás nebo naši činnost...

 

Turid Rugaas: Mějte respekt ke zvířatům

13. 6. 2013

O víkendu 8. a 9. června jsem se zúčastnila semináře s norskou etoložkou a cvičitelkou psů Turid Rugaas. Pokusila jsem se shrnout ty nejzajímavější myšlenky, které mě během jejího povídání zaujaly.